Pokémon-kouluttaja 18 vuoden ajan.

Pokémon-kouluttaja kahdeksantoistavuoden kokemuksella

 

Pokémonhuuman luultiin menneen ohi ja hahmojen olevan vähän jo menneen talven Pikachun keltaisia lumia. Toisin kuitenkin kävi ja japanilaiset taskuhirviöt osoittivat voimansa kesällä 2016 ilmestyneessä Pokémon GO -mobiilipelissä. Maailma sekosi positiivisesti. Hype ylettyi myös Poriin ja aiheutti kaduille ja puistoihin ihmismassojen kokoontumisia. Täällä on siis elämää Pori Jazzien ja SuomiAreenan ulkopuolellakin.

 

Itse olen ollut Pokémonien k(o)uluttaja jo alkaen sen ensimmäisestä aallosta, joka ilmaantui Suomeen vajaa kaksikymmentä vuotta sitten. Olen pelannut Pokémon-pelejä lähemmäs tuhansia tunteja vuosikymmenien aikana, lukenut sarjakuvia, katsonut sarjoja ja keräillyt kortteja. Nyt puistoissa kulkiessani puhelin kourassa huomaan, etten todellakaan ole ainoa nostalgian huumama fani. Pokémonit ovat löytäneet myös uudet sukupolvet, niin ala-asteikäiset natiaiset kuin kaikkein katu-uskottavimmatkin teinit.

 

Järjestimme Staartin Porin toimistolla ennen koulujen alkuja kolmen päivän mittaisen Pokémon Stop & Go -taukopaikan kaikille pelaajille. Tarjolla oli mehua, popcorneja ja älylaitteiden latauspiuhoja. Tapahtuman pääorganisaattorina olin todella iloinen, että junnut löysivät paikan ja viimeisenä päivänä tauolla olevia pelaajia oli melkoisesti. Taukopaikka toi mukavaa “pöhinää” meille staartilaisille ja samalla nostatti ohikulkevien ihmisten suupieliä ylöspäin. Lähetänkin suuret kiitokset kaikille meillä viihtyneille pelaajille ja Pokémon-kouluttajille.

 

-Veltsu

Siirry sivustolle